סלט שהוא ארוחה שלמה לימי הקיץ הרותחים
אין על סלט באמצע הקיץ.
כשכל כך חם בחוץ ובהריון גם חם מבפנים, חשוב מאוד להיעזר באוכל קר.
סלט הוא אוכל קר, מצנן ומתאים מאין כמוהו למזג האוויר הרותח שבחוץ.
הסלט הזה הוא ארוחה שלמה. הוא מכיל ירקות, קטניות, חלבונים וויטמינים לרוב, ונותן לך ממש את כל הנדרש.
- טיפ 1 – אפשר לבשל קטניות ולחלק למנות קטנות ולהקפיא. כך בכל פעם שתרצי להכין פשוט תשלפי מהמקפיא.
- טיפ 2 – ניתן להוריד ולהוסיף לפי ההמלצות בסוף המתכון כמעט כל דבר. מתכון גמיש ?.
מצרכים לסלט
שליש חבילת טופו (100 גרם)
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים (100 גרם)
חצי כוס שעועית שחורה מבושלת (100 גרם)
כוס פולי סויה קלופים קפואים (140 גרם)
רבע כוס קינואה (40 גרם)
רבע כוס עדשים שחורות (40 גרם)
חצי כוס עלי תרד בייבי (20 גרם)
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
חצי בצל סגול קטן
2 כפות שקדים (25 גרם)
2 כפות גרעיני חמנייה (15 גרם)
2 כפות גרעיני דלעת (15 גרם)
כף גדושה זרעי צ'יה (10 גרם)
כף זרעי פשתן (10 גרם)
מצרכים לרוטב
2 כפות טחינה גולמית
כפית חרדל דיז'ון
כף חומץ תפוחים
שן שום כתושה
כפית מיץ לימון
4 כפות מים
קורט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- לבשל את הקינואה והעדשים השחורות בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מלא (כמו שמבשלים פסטה).
- להפשיר את פולי הסויה ולהוסיף לסיר לקראת סוף הבישול בשביל שיתרככו קצת. כשזה מוכן לסנן נוזלים, לתת לזה להצטנן לטמפ' חדר ולהעביר לקערת הגשה גדולה.
- להוסיף את גרגירי החומוס והשעועית.
- לקצוץ פטרוזיליה, נענע ותרד ולהוסיף לקערה.
- לחתוך דק בצל סגול ולהוסיף.
- לקצוץ גס את השקדים ולהוסיף יחד עם גרעיני חמנייה, דלעת, זרעי פשתן וזרעי צ'יה.
- לגרר לקערה את הטופו בפומפייה.
- לערבב את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, לשפוך על הסלט ולערבב היטב.
* אפשר להחליף את השעועית השחורה בכל שעועית אחרת שאוהבים.
* אפשר להחליף את העדשים השחורות בכל עדשים אחרים שאוהבים.
* אפשר להחליף את פולי הסויה באפונה קפואה.
* אפשר להחליף את הפטרוזיליה והנענע בכל עלים אהובים אחרים כמו כוסברה, בזיליקום, שמיר, רוקט וכו'.
* אם לא אוהבים את הטעם של טופו טרי אפשר במקום לגרר אותו פשוט לחתוך אותו לקוביות קטנות ולאפות עד שנהיה קריספי.
*אפשר להוסיף חופן צימוקים או חמוציות, למעט מתיקות.
תודה לאתר https://veganrut.com על המתכון המעולה.