עוגת שוקולד מקמח טף
אתם תאהבו את העוגה הזו! עוגת שוקולד מקמח טף – עשירה, שוקולדית ומתוקה בדיוק במידה הנכונה. היא מורכבת ממזון מלא – בטטה, קמח טף, סירופ מייפל וביצים ולכן היא לא רק טעימה אלא גם בריאה! איזה כיף שאפשר לקחת עוד פרוסה כשמתחשק.
גן עדן של פרחי – בר סגולים
מאז שאני אמא, זמן אישי הפך למצרך נדיר ומקודש. הימים מלאים בעבודה, בביתי סופיה, בבישול ובסידור הבית. אני צריכה לפנות זמן במיוחד כדי לעשות משהו שהוא רק שלי.
כל חורף הגשם והקור מאפשרים לאדמה להראות את היופי שלה. פרחי הבר צצים לאורך הארץ וכיף פשוט לבחור גבעה ולגלות בה את הפינות הנחבאות והצבעים המרהיבים. הפרחים נפרשים כמו שמיכה, צובעים את הגבעות בגווני העונה.
אחר צהריים חורפי אחד, החלטתי לבלות לבד, עם עינב מברי הנטינג, חברתי הטובה. נסענו לשטח קסום, מקושט בפרחי – בר. היה לנו זמן מושלם רק שלנו. ארזנו את העוגה המדהימה שלנו – עוגת שוקולד מטף, ונסענו לפיקניק בטבע. לבלות אחר – צהריים עם חברה זה כבר תענוג. ביער, על שטיח של פרחים סגולים, לצד עוגת שוקולד עשירה וענקית…זה פשוט גן עדן.
כשאני זוכרת לקחת כך זמן לעצמי, אני רואה את ההשפעות החיוביות באופן מיידי. אני רגועה יותר, נינוחה, ויש לי הרבה יותר סבלנות לבת שלי. זה עוזר לי לזכור שמלבד תפקידי כאמא, אני גם בת אדם עם תחביבים, חלומות וחברים משלה.
עוגת שוקולד מקמח טף
אחת מהפעילויות שאני משתדלת לעשות לבד היא האפייה. לאפות עם ילדים יכול להיות כיף גדול אבל הוא מגיע עם ידע מוקדם: בסוף אצטרך לנקות ערמות של קמח, ידיים משוקלדות וכנראה גם כמה ביצים מהרצפה. לאפייה לבד יש תחושה אחרת: שקט, ריכוז, חקירה.
המתכון הזה הוא מתכון חדש שאני מתרגשת לחלוק אתכם. הטף הגיע אלינו מאתיופיה, שם הוא מרכיב מרכזי, וניתן למצוא אותו כיום בהרבה חנויות בארץ. הוא אינו מכיל גלוטן, עשיר בסידן, חלבון וויטמין סי. הייתי מופתעת ממרקם העוגה האוורירי והלח שהקמח יצר. לאחרונה התחלתי לנסות סוגים שונים של בטטות במתכוני שוקולד. אני אוהבת את הטעם המעט אדמתי ומתוק ואת המרקם השוקולדי והדביק שנוצר.
יתרון נוסף של עוגת שוקולד מקמח טף היא בפשטות ובמהירות ההכנה שלה. מלבד ההרתחה והמעיכה של הבטטה, כל שאר המרכיבים פשוט מתערבבים יחד ונאפים תוך חצי שעה. העוגה הכי טעימה כשהיא מוגשת חמה, ובכך מזכירה פונדאט שוקולד. אבל היא טובה מאוד גם בטמפרטורת החדר. לציפוי, ערבבו קרם קוקוס עם שוקולד מריר וסירופ מייפל ומזגו מעל העוגה.
עוגת שוקולד מקמח טף
עשירה ופאג'ית, עוגת שוקולד מטף ובטטות הזו היא גם טעימה וגם בריאה. כיף להכין אותה כי היא כל כך פשוטה ומהירה. היא נראית מושחתת אבל מזינה, ומתאימה לכל המשפחה.
INGREDIENTS
לעוגה
1 כוס קמח טף
1/2 כוס קקאו
1½ כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס פירה בטטה בערך מבטטה גדולה אחת
1/2 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה
1/2 כוס סירופ מייפל
3 ביצים טרופות
לציפוי
1/2 כוס שוקולד מריר שוקולד צ'יפס או חתוך לחתיכות קטנות
1/2 כוס קרם קוקוס
1 כף סירופ מייפל
קמצוץ מלח ים
INSTRUCTIONS
עוגה
קלפו וחתכו בטטה גדולה לחתיכות גדולות והרתיחו עד שתתרכך.
טחנו את הבטטה הרכה במעבד מזון. ניתן גם למעוך ידנית, אך מרקם חלק יותר נותן מרקם סופי טוב יותר.
חממו את התנור ל180 מעלות.
בקערה גדולה ערבבו יחד את קמח הטף, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
בקערה בינונית ערבבו את הבטטה הטחונה, השמן, סירופ המייפל והביצים.
מזגו את המרכיבים הרטובים לתוך היבשים וערבבו עד שיתמזגו.
שמנו תבנית מרובעת 22 ס"מ ואפו במשך 20-25 דקות, עד שמרכז העוגה יציב.
ציפוי
חממו את קרם הקוקוס בסיר קטן. כשהוא מתחיל לבעבע, הסירו מהאש וערבבו פנימה את השוקולד עד להמסה מלאה.
הוסיפו פנימה את סירופ המייפל ומלח הים.
מזגו מעל עוגת השוקולד
הניחו לעוגה מעט להתקרר והגישו כשהיא עדיין חמימה או בטמפרטורת החדר
NOTES
ניתן להשאיר את העוגה בחוץ ליום שלם והיא נהדרת בטמפרטורת החדר. לאחר מכן אחסנו במקרר וחממו קצרות מיד לפני הגשה. ניתן גם להקפיא ולחמם מחדש.