
למה אנחנו עייפות בהריון?
למה אנחנו כל כך עייפות בהיריון?
בהיריון מתחוללים בגופינו הרבה שינויים ובניהם עלייה בהורמון הפרוגסטרון שתפקידו לתמוך בהיריון אך לעיתים גורם לתופעות לא נעימות במהלך ההיריון. בהריון נפח הדם בגוף עולה והלב עובד במרץ להזרים את כמות הדם לכל תאי הגוף. גופך עובד במרץ על יצירת אדם שלם וכל אנרגיית הגוף מוזרמת לאזור הרחם.
בהיריון הכבד אחראי על הרקמה הרירית של הרחם ועל השיליה. הטחול והלבלב אחראים על ספיגת מזון וייצור אנרגיה בגוף. והכליות אחראיות על מי השפיר, התפתחות העובר ועל ההיריון בכלל. חולשה באחד מאיברים אלו עלולה לגרום לחוסר באנרגיה ומכאן לעייפות מוגברת
הטיפול בעייפות בטרימסטר הראשון בהיריון כרוך במנוחה ושעות שינה בממוצע 8 שעות.
לתזונה שלך יש השפעה על רמת העייפות שלך ,עקב חוסר בברזל וB12 במזון ומכאן לרמת המוגלובין נמוכה ואנמיה. ההמוגלובין אחראי על הזרמת חמצן לכל האיברים וחוסר בו יגרום לחוסר חמצן באיברים, עייפות וחוסר אנרגיה.
איך להתגבר על אנמיה?
בתקופת כל ההיריון יש להזין את גופך ואת העובר במזון בריא עשיר בברזל, סידן, חלבון, וויטמינים.
מזונות עשירים בברזל הם:
מולסה, ירקות עליים (לא כולל תרד), כרישה, אגוזי קשיו, דובדבנים, תותים, פירות יבשים, תאנים, דגנים מלאים, אצות ים, סלק וביצים. תוספת של ויטמין C, חומצה פולית ו B12 עשויה לעזור לקליטת הברזל בגוף.
צמחי מרפא כמו סרפד, חומעה צהובה (RUMEX CRISPIS), הומיאופתיה, אצת כלורלה , אצת ספירולינה ומורינגה עשירים בברזל ומינרלים ומשפרים את ספיגת הברזל בגוף. ניתן לקנות בכל בית טבע וחלקם בבית מרקחת.
מזונות שיש להימנע מהם:
תרד, עגבניות ושוקולד המכילים כמות גדולה של חומצה אוקסלית- חומר המונע ספיגה של ברזל בגוף. כמו כן קפאין, משקאות תוססים וחלב ומוצריו- מעכבים את ספיגת הברזל בגוף.
אל תיטלי תוספת ברזל בארוחות המכילות כמות גדולה של סיבים תזונתיים כי אלה יוציאו את הברזל ממערכת העיכול לפני שהוא מתעכל.
עוד מומלץ:
רפואה סינית כמו דיקור, מוקסה ושיאצו עוזרים לחיזוק הגוף והנעת האנרגיה לכל האיברים.
תרגלי נשימה והרפיה להזרמת חמצן לכל האיברים בגופך. יוגה ופעילות מתונה כמו שחייה או הליכה 20 דקות ביום.




