גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת
נכון שאין מנה יותר מושלמת וקלה להכנה מגרנולה? כיף שהיא בהישג יד, ונותנת מענה כשרוצים ארוחה קלה ופשוטה. המתכון שלנו- גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת הוא טבעוני, ללא גלוטן ומכיל מייפל 100% טבעי. תרגישו חופשי לשחק עם שילוב של אגוזים, גרעינים ופירות יבשים, וליצור תערובת שתאהבו במיוחד. רק תוודאו שאתם לא מפספסים את הטיפ שלנו ליצירת גושים גדולים וטעימים משיבולת שועל.
פשוט, מהיר, וממלא
גרנולה היא יכולה להיות חטיף כייפי שנמצא בהישג יד, וארוחת בוקר מושלמת. במיוחד לארוחת בוקר קלילה לפני שיוצאים לעבודה, או עבור נשים הרות\מניקות שזקוקות לארוחות מזינות ובריאות ויחד עם זאת זמינות בלי הרבה מאמץ.
גרנולה נשמרת היטב ולאורך זמן מחוץ לבית, ואם מוסיפים לה אגוזים ופירות מקבלים גם ליום מחוץ לבית. אם אתם מצוידים בצידנית, מומלץ להנות ממנה עם יוגורט, ובמידה ולא- גם חלב שקדים הולך איתה נהדר
המתכון לגרנולה הזו הוא ייחודי, בעקבות טריק שלמדתי מזמן באמריקה (תרחיבי בדיוק איפה..), והוא לא לערבב כלל את הגרנולה בזמן האפייה. במקום זאת דוחסים אותה היטב לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ40 דק בטמפרטורה נמוכה. מניחים לגרנולה להצטנן, עדיין ללא ערבוב, וכאשר התקררה שוברים אותה לגושים. אני אוהבת להשתמש במיקס של שיבולת שועל עבה ודקה, זו הדרך המוצלחת ליצירת גושים טובים.
המתכון מאד מגוון בהקשר של בחירת אגוזים, גרעינים ופירות יבשים. אם אתם ממש רוצים להקפיץ את זה תרגישו חופשי להוסיף שבבי שוקולד או שברי חלבה. אנחנו ניסינו את כל האפשרויות והנה אחת מהאהובות עלינו. רק וודאו להוסיף את הצימוקים אחרי האפייה ולא במהלכה, כדאי שלא יתקשו.
אפשר להחליף גם את הממתיקים וסוג השמן. אנחנו מצאנו שסירופ מייפל 100% טבעי מוסיף טעם נהדר ועוזר ליצירת גושים דביקים. אני אוהבת להשתמש גם בסילאן לפעמים, אבל רק בחצי מהכמות כי זה עלול להיות מעט כבד. את מחצית הכמות שנותרה אני מחליפה בסוכר, דבש או סירופ מייפל. סוג השמן האהוב עליי זה שמן זרעי ענבים, והוא משתלב נהדר במתכון. שמן קוקוס, קנולה או סובין אורז גם יעבדו טוב. שמן קוקוס נותן מעט טעם של קוקוס.
גרנולה עם שקדים וגרעיני דלעת
בטוח תאהבו את גושי הגרנולה והאגוזים הטעימים האלו! טבעוני, ללא גלוטן, ועשוי מ100% מייפל, זו מנה בריאה וזריזה שמאוד נוח שיש בהישג יד.
INGREDIENTS
- 4 כוסות שיבולת שועל עבה
- 4 כוסות שיבולת שועל דקה
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/3 כוס שומשום
- 1/3 כוס קוקוס
- 1 כוס מייפל
- 1 כוס שמן לבחירתכם זרעי ענבים, שמן קוקוס, קנולה, וכו
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- קמצוץ מלח
- 1/2-1 כוס פירות יבשים כמו צימוקים או דובדבנים יבשים אופציונאלי
INSTRUCTIONS
- חממו תנור ל160 מעלות (ללא טורבו)
- הכינו תבנית תנור גדולה ורפדו אותה בנייר אפייה
- בקערה גדולה ערבבו את שני סוגי שיבולת השועל, השקדים, גרעיני הדלעת, שומשום, וקוקוס.
- בקערה נפרדת ערבבו את השמן, מייפל, וניל, קינמון ומלח עד שהם מעורבבים היטב ומתקבלת תערובת אחידה.
- שיפכו את התערובת הרטובה על שיבולת השועל, ערבבו היטב עד לכיסוי מלא.
- העבירו את תוכן הקערה אל התבנית ושטחו היטב עם תרווד שיהיה שווה בכל התבנית, דחוס ושטוח.
- תאפו למשך 30-40 דקות עד שזה זהוב, אך לא משחים יותר מדי. אפשר להפוך את התבנית באמצע אם יש צורך
- חשוב לא לערבב כלל במהלך האפייה (זה חשוב משום שזה עוזר ליצירת גושי גרנולה מושלמים)
- הוציאו את התבנית מהתנור ותתנו לגרנולה לנוח כ20 דקות לפחות לפני שנוגעים.
- הרימו את הצדדים של נייר האפייה בעדינות כלפי מעלה ומשטח הגרנולה אמור להישבר לגושים. ניתן להשתמש גם בידיים להמשיך לשבור את המשטח לחתיכות.
- ערבבו בפנים את פירות היבשים שבחרתם.
- כשזה התקרר עד הסוף, שימרו בקופסא אטומה.
NOTES
שימו לב שניתן לשחק עם המתכון ולהוסיף אגוזים, גרעינים, ופירות יבשים האהובים עליכם.
ניתן להחליף את המייפל בממתיק אחר כגון סילאן, דבש, או סוכר. אם תבחרו להשתמש בסילאן אנו ממליצות לשים 3/4 כוס סילאן ו3 כפות של ממתיק אחר.
אם אתם משתמשים בסילאן תשימו לב שזמן האפייה עלול להתקצר.
תודה ל- berryhunting על התמונה היפה.