עוגיות שקדים
המתכון שלי לעוגיות שקדים בריאות הוא קל וזריז להכנה. העוגיות רכות ונעימות ומלאות בטעם של חמאה ומייפל. הן עשויות 100% קמח שקדים מה שנותן יתרונות בריאותיים רבים ויותר עומק לטעמם העדין. זה אחד המתכונים שאני אוהבות להכין עבור משפחתי והחלק הכי טוב, אפילו לא תרגישו רגשות אשם אם תחטפו אחת חם מהמגש.
עוגיות וטילים
השבועיים האחרונים היו שילוב מוזר בין עוגיות לטילים, מלחמה לאפייה, הריון למהומות. אני בחודש תשיעי של הריון, מחכה ללידה שתגיע בכל יום. הפער בין מה שמתרחש בישראל לבין מה שניסיתי להתמקד בו בתקופה הזו, הוא גדול ביותר.
המלחמה וחופשת הלידה שלי התחילו בדיוק באותו הזמן.. בשבועיים שנותרו לי עד התאריך המיועד, תכננתי לנוח ולהתמקד בלידה הקרבה. רקמתי תוכניות לבלות את הבקרים החופשיים שלי, בזמן שביתי סופיה בגן- במדיטציה, אפייה, קצת עבודה, וכמובן לדאוג שיש את כל מה שצריך לתינוק החדש. במקום כל אלו, את הימים הראשונים של המבצע ביליתי בהלם מוחלט וחוסר תפקוד. עלו בי תחושות דומות לאלו שהיו לי בזמן הסגר הראשון בתקופת הקורונה. ציפייה מתמדת למידע ולמשהו שיקרה או ישתנה. למזלי חדר הארונות בבית שלנו הוא גם מרחב מוגן וזה עזר לנו להעביר את התקופה הזו בשפיות יחסית. בלילות הראשונים של האזעקות, אני וסופיה הצטופפנו שם יחד על מזרן. דמיינו לעצמכם איך זה הרגיש לי עם בטן הריון ענקית.
שבועות
אחרי שעברתי את ההלם הראשוני, אני ניסיתי לעבור יום ביומו ולהתמקד בעשייה שגרתית ומרגיעה. מאד עזר לי להתרכז בהריון והלידה הקרבה דרך יוגה ומדיטציה. ולמרות הקושי בשהייה המשותפת של כל בני הבית יחד, הצלחנו גם להנות מהזמן המשפחתי. שבוע שעבר חגגנו את חג השבועות, שמציין את מתן התורה וסוף תקופת הקציר. בחג הזה אנחנו בעיקר נהנים מכל השפע שיש לאדמה ולטבע להציע לנו- פירות, ירקות, פרחים, מוצרי חלב ועוד…
ההכנות לקראת החג בימים מורכבים כאלו מילאו את הבית ואותי בתחושה נעימה, ועזרו לנקות את הראש. עוגיות עם פרחים, חלה מתוקה בצורת כוכב ועלי גפן ממולאים. את העוגיות האלה כיף להכין עם ילדים, הם נהנים לקרוץ עיגולים מהבצק ולהניח בעדינות פרחים אכילים על כל עיגול.
עוגיות שקדים
המתכון פשוט להכנה, בריא וטעים. העוגיות עשויות מ100% קמח שקדים, חמאה, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח. הבצק נוח לעבודה וצורת העוגיות נשמרת נפלא. אני הכי אוהבת לאכול אותן ישר מהתנור, שהן עדיין רכות וחמימות. הטעם שלהן מעורר בי זיכרונות ילדות של עוגיות שורטברד. אם בוחרים להוסיף להן פרחים אכילים- אמנון ותמר או ורדים יהיו בחירה נהדרת. רק וודאו שאלו פרחים לא מרוססים.
עוגיות שקדים
עוגיות אלו ללא גלוטן וקלות מאוד להכנה, רכות פריכות ומלאות בטעמים של חמאה ווניל. אם אתם כמונו תמצאו את עצמכם פונים אל מתכון זה שניתן להכין בזריזות רבה. אם יש לכם פרחים אכילים כדוגמת אמנון ותמר, ורדים וכ׳ו החוויה תהיה משורדגת אפילו יותר
INGREDIENTS
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
- 1/3 כוס מייפל
- 60 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית ווניל
INSTRUCTIONS
- לחמם תנור ל150 מעלות צליוס
- לערבב יחד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח
- מוסיפים את המייפל, חמאה ותמצית ווניל עד לקבלת בצק רטוב.
- שמים את כדור הבצק על נייר אפייה. מרטיבים מעט את המערוך כדי שהבצק לא יידבק אליו ומרדדים עד לעובי של חצי סנטימטר
- השתמשו בחותכי עוגיות או בכוס בכדי לקרוץ עיגולים או צורות לבחירתכם. המשיכו להרטיב מדי פעם את המערוך ואת חותכי העוגיות לפי הצורך.
- לאפות 8 עד 10 דקות, עד שתחתיות העוגיות הופכות לזהובות.
- הכי טעים לאכול אותן טריות. ניתן לשמור בקופסה אטומה.
תודה ל- berryhunting על התמונות