
עצירות בהריון - איך ניתן להקל?
הריון זו אחת מהתקופות היפות שלך. אבל אם את אחת מאותן נשים שסובלות מעצירות ובנוסף גם טחורים - מצב מתסכל ולא נעים בכלל...
יש לי בשבילך המלצות מנצחות! כי את לא צריכה לסבול בהיריון
לפני הפתרונות כדאי שתביני מהן הסיבות לעצירות וטחורים בהריון.
בהריון מופרש הורמון פרוגסטרון שגורם להרפיית שרירי המעיים, מה שמביא לעצירות. בשלבי הריון מתקדמים הרחם עלול ללחוץ על מערכת העיכול מה שעלול לגרום גם לטחורים.תזונה לקוייה, היעדר פעילות גופנית, מתח נפשי וחוסר ב"חיידקים ידידותיים" במעיים ,בזמן הריון ובכלל, הם הגורמים העיקריים לעצירות!עצירות אמנם זה מצב לא נעים אך אם נמשכת זמן רב עלולה לגרום לבעיות בריאותיות שונות שחלקן מתבטאות בטחורים, דליות, כאבי ראש תשישות ועוד..
הטיפול בעצירות בעיקרו הוא תזונתי:
♥שתייה מרובה! (מים כמובן ומומלץ גם לסחוט 1/2 לימון),תזונה עתירת סיבים תזונתיים- אמצו בהדרגה את ההמלצות להלן כדי לא לגרום להלם למערכת העיכול שלכן.
♥פירות וירקות טריים או מבושלים המומלצים ביותר: שזיפים ותאנים, קיווי ואננס, סלק.
♥ירקות עליים- כרובית, ברוקולי, תרד, כרוב ניצנים, פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, רשאד ועוד. עשירים גם בברזל.
♥זרעי פשתן הם מקור פחות ידוע, אך עשיר בסיבים תזונתיים. השרי במים כף זרעי פשתן ושתי בבוקר את המים, לאמיצות אפשר לאכול גם את הזרעים. אפשר גם לקחת קפסולות של זרעי פשתן.
♥דגנים מלאים ובבוקר קוואקר (שיבולת שועל) כדייסה עשוי לעורר התכווצות של המעיים, דבר שהוא רצוי.
♥אכלו באופן קבוע מזונות מוחמצים אשר עשירים בחיידקים פרוביוטיים ויאזנו את רמת "החיידקים הטובים" במערכת העיכול שלכן. כרוב כבוש, מלפפון חמוץ וכמובן עדיף להחמיץ בבית! אפשר לקחת תוסף פרוביוטיקה על בסיס יומי ולהתייעץ עם הרוקח לגבי כמות החיידקים המומלצת. אני ממליצה על "ג'ארו דופילוס"של חברת אלטמן.מזונות שיש להימנע מהם-♥מזונות מטוגנים או עשירים בשומנים רוויים. השומן מאט את קצב התקדמות הצואה במעיים.
עוד המלצות-
♥יוגה, פעילות גופנית, דיקור סיני, רפלקסולוגיה, הומיאופתיה, טיפולי מים (הידרותרפיה, וואטסו).
ואחרון חביב-
♥ללמד מחדש את המעיים לפעול נכון- שבי על האסלה באותה שעה בכל יום, אל תתאמצי אחרת את עלולה לגרום להופעת טחורים, במקום זאת נשמי נשימות עמוקות בעזרת שרירי הבטן שלך ונסי להירגע. (נשימות J של שיטת היפנוברת'ינג).




