חליטה מחזקת לחודשי הריון ולאחר לידה
הגוף הנשי עובד קשה מאוד במהלך ההריון, הלידה וכל תקופת ההנקה, ובמיוחד שלושת החודשים הראשונים אחרי הלידה.
על מנת לעזור לגוף שלנו לחדש מאגרים חשובים, חשוב להפנים הרגלי תזונה נכונים.
דרך אגב שמתן לב שחוש הטעם שלכן השתנה? יש מאכלים או משקאות שהיו אהובים עליכן, ועכשיו...איכס!!!
יש מאכלים או משקאות שלא העלתן על דעתכן להכניס לגופכן ועכשיו זה ברמת הקרייבינג??? כלומר הגוף שלכן בעצמו מכוון אתכן, וההקשבה לו היא חלק מהתהליך שאתן עוברות כהכנה ללידה ולהורות שאחריה.
חליטת הצמחים הבאה מחזקת את הגוף במשך ההריון, הלידה והתקופה שלאחר הלידה.
החליטה באדיבות קרול ג'אוצי, מיילדת
סרפד: מלא בויטמינים ומינרלים, חומרים פעילים ונוגדי חמצון. כמות נכבדה של ברזל, משתן (משחרר נוזלים ומקל על בצקות), משפר ספיגה לקויה ועוד.
אלפאפא/אספסת: עשירה בויטמיני A,C,B, E, K, ומכילה 8 חומצות אמינו וחלבון. כל אלה הופכים אותה לאידיאלית לחיזוק הגוף, איזון רמות כולסטרול, איזון הורמונלי נשי ושיפור קרישיות הדם.
עלי פטל אדום: עשירים בויטמיני C ו B, ומינרלים כמו סידן, מגנזיום, וברזל. עלי פטל אדום שימשו לאורך ההיסטוריה לחיזוק הרחם לכל אורך ההריון ולאחר הלידה בעקבות האמונה כי הוא מייצב את הרחם.
שיבולת שועל: עשירה בחלבון, בויטמיני B, סידן, חומצה פולית, ברזל, אבץ ועוד. מסייעת בשמירה על רמות סוכר מאוזנות, הרגעת מערכת העצבים הימנעות ממצבי לחץ וסטרס. עוזרת לתפקוד תקין של מערכת העיכול והימנעות מעצירויות, שיפור איכות השינה ומגבירה יצור חלב אצל אמהות מניקות.
כאשר אנו מכניסות מרכיבים חדשים לתזונה שלנו תמיד כדאי להתחיל בכמויות קטנות תוך שימת לב לתגובות אלרגיות. אם את חווה תגובה שונה כלשהי הוציאי את המרכיב שגורם לכך מהחליטה.
הוראות הכנה:
הביאי לרתיחה 1 ליטר מים ושימי בכלי מתאים לחליטה.
שימי חופן של תרכובת העלים בתוך הכלי וערבבי.
כסי את הצנצנת והניחי לה לעמוד במשך הלילה.
בבוקר סנני את המים מהעלים.
שתי את החליטה במשך כל היום (אפשר להוסיף עשבים נוספים,להמתיק עם דבש או סילאן או להוסיף שקית חליטת צמחים נוספת)
או הכיני לבד:
מתכון החליטה הוא מאת קרול גאוצ'י, מיילדת בית אמריקאית:
חומרים: כמות על י הפטל והסרפד צריכה להיות כפולה משאר המצרכים. לכמות גדולה השתמשו בכוס מידה, לקטנה יותר, בכף.
1 סרפד
Alfalfa leaf 1/2 אספסת
1 עלי פטל אדום
1/2 שבולת שועל
הוראות הכנה- אותן הוראות הכתובות למעלה.
מומלץ להתחיל בכוס אחת ביום הראשון על מנת לראות אם אין רגישות. אם אין תגובה שלילית כדי לעלות בהדרגה לשלוש כוסות ביום.
רגישויות:
נשים בעלות רגישות לגלוטן- יתכן שתהיה להן רגישות לשיבולת שועל.
נשים בעלות רגישות לדשא – יתכן שתהיה להן רגישות לאספסת.